2performant

sâmbătă, 21 martie 2015

Focaccia colorata

 656x440_focaccia-colorata-359527

 

Ingrediente:

1/2 cub drojdie proaspata
1 lingurita de zahar
1 lingurita rasa de sare
1 lingura seminte de in
2 linguri ulei de masline
200 ml apa calduta
cca 300 gr. faina alba proaspat cernuta
2 linmguri pasta de busuioc (busuioc+ulei+sare)
1/2 conserva porumb dulce
masline rosii
rosii cherry
branza telemea
cascaval ras
MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia colorata:
Punem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul.
Adaugam apa calduta, semintele de in si faina.
Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de masline.
Ungem o tava cu ulei, preincalzim cuptorul la 175 grade.
Intindem aluatul cu podul palmelor (unse cu ulei) in tava.
Intindem in strat subtire pasta de busuioc peste aluat, apoi asezam din loc in loc masline, rosii, bucatele de branza telemea.
La final presaram cascaval ras si dam tava la cuptor pentru 30 minute.
Se serveste dupa preferinta: fierbinte, calduta sau rece….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu