2performant

luni, 30 martie 2015

Supă de roșii


Ingrediente:
1kg de roșii (sau o cutie de bulion),
o ceapă,
un ardei,
zahăr,
o legătură de pătrunjel,
o legătură mărar,
fidea (fără ou),
sare,
boabe de piper.
Instrucțiune:
1 ) Curățăm ceapa și ardeiul pe care le tocăm mărunt.
2 ) Roșiile spălate, opărite câteva minute în apă, le trecem prin strecurătoare
3 ) Punem la fiert ceapa și ardeii în 2 l apă, iar după ce au dat în câteva clocote, adăugăm și roșiile.
4 ) După 15 minute adăugăm fideaua (fără ou), sare și piper după gust.
5 ) Fierbem încă 10 – 15 min.
6 ) După ce am oprit focul, presărăm verdeața tocată mărunt și acoperim vasul cu un capac.
Dacă vrem să adăugăm puțin ulei:
- Ceapa și ardeiul le putem căli în puțin ulei.
- Stingem cu sucul de roșii și amestecăm conținuu să nu se prindă.
- Adăugăm și cei 2 litri de apă, procedând la fel ca mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu