2performant

marți, 24 martie 2015

Pulpa de miel in sos de vin cu piure de spanac


20150316_113059
Ingrediente:
1 bucata pulpa de miel
500 ml supa de miel
500 ml supa de vita
750 ml vin rosu
150 g ceapa rosie
150 g morcovi
80 g telina
3 catei de usturoi
1 crenguta de cimbru
1 crenguta de rozmarin
2 frunze de dafin
2 linguri de ulei
hartie de copt
Mod preparare:
Incalzesti bine cuptorul.Cureti morcovii si ceapa rosie,apoi tai in bucati mici.La fel si telina.Usturoiul curatat il tai jumatate.Pulpa de miel o tai in doua.Rulezi fiecare bucata si o legi cu sfoara.Intr-o tigaie,la foc mediu,incalzesti o lingura de ulei si prajesti carnea de miel pana se rumeneste bine.Transferi mielul pe o farfurie.In aceeasi tigaie incalzesti restul de ulei,adaugi morcovii,ceapa,telina si usturoiul si le prajesti pana devin aurii.
Pui apoi legumele intr-un vas mare cu capac.Peste ele adaugi mielul,cimbrul,rozmarinul si frunzele de dafin.Adaugi vinul rosu in tigaie si fierbi cateva minute.Apoi torni peste ingredientele din tigaie supa de vita si cea de miel.Carnea trebuie sa fie acoperita de lichid.Acoperi cu hartie de copt si pui spanacul.
Dai la cuptor pentru 4 ore,la foc potrivit.Scoti carnea de miel din oala,strecori lichidul intr-o tigaie si fierbi pana lichidul s-a dus la trei sferturi si s-a ingrosat.Adaugi mielul,torni deasupra sosul si mai fierbi la foc mic inca 10 minute.
Tai carnea de miel si servesti cu piure de cartofi sau spanac.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu