Ingrediente Placinta cu ciuperci
Aluat – 500 gr faina, 200 gr margarina, 1/2 lingurita sare, 100 ml apa, 1/2 pliculet praf de copt stins in otet.Umplutura- 1 ceapa , 300 gr ciuperci proaspete, 2 linguri pesmet, 50 ml ulei, sare , piper dupa gust, 1 legatura de patrunjel verde .
Mod de preparare Placinta cu ciuperci
- Margarina se taie cubulete si se amesteca cu faina, sarea si praful de copt . Apa se adauga treptat si framantam pana obtinem un aluat omogen.
- Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min. In acest timp pregatim umplutura.
- Ciupercile , ceapa taiate marunt se calesc in ulei incins pana incep sa devina usor aurii. Adaugam sare, piper, pesmet si patrunjelul maruntit. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca cateva momente.
- Aluatul se imparte in doua parti, se intinde prima foaie si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
- Adaugam umplutura uniform pe toata suprafata.
- Se intinde a doua foaie de aluat, se aseaza peste umplutura si intepam cu furculita din loc in loc.
- Se coace la foc potrivit cca 25-30 min, pana capata o culoare aurie- usor rumena.
- Se lasa sa se racesca apoi se portioneaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu