Ingrediente
- 1 piept de pui mai mare
- 1 kg de cartofi
- 1 lingura de faina
- 1 lingura de ulei
- legume mexicane congelate
- 1 conserva de rosii decojite
- sare si piper
- oregano
Pentru cartofii aurii: Pentru cartofii aurii avem nevoie de 1 kg de cartofi taiati cubulete si fierti in apa cu sare 7-8 minute (cronometram cele 7-8 minute dupa ce apa de in clocot). Dupa ce au fiert scurgem toata cantitatea de apa iar peste cartofi presaram o lingura de faina astfel incat sa o repartizam uniform pe toti cartofii.
Incingem uleiul in friteuza la 170 C sau punem ulei intr-o cratita pe foc mediu, adaugam cartofii si ii frigem pana cand devin aurii (3-4 minute). Se scot si se lasa sa se raceasca pe prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru cartofi prajiti.
Pentru sote-ul de legume mexican: Intr-o cantitate mica de apa sarata care da in clocot adaugam 400g de legume mexicane congelate. Le fierbem, le scurgem si le punem intr-o cratita in care adaugam jumatate din continutul unei conserve de rosii.
Condimentam cu sare, piper si 2 lingurite de oregano apoi incalzim sote-ul pe foc mediu. Pe o farfurie aranjam sote-ul mexican, cartofii si gratarul din piept de pui.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu