2performant

marți, 24 martie 2015

Paine (painici) de casa


20150313_143329[1]
Am avut nevoie de : 
500 ml apa calduta ( 2 cani )
1 kg faina alba 000 sau neagra
1 lingura zahar
1 lingura sare
10 linguri ulei
drojdie 50 gr.
Preparare :
Drojdia se freaca cu zaharul si se adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Se framanta bine ( in jur de 20 – 30 min ) si se lasa sa creasca intr-un loc caldut , acoperit cu un prosop in jur de 1 ora. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul , aluatul se imparte in bilute potrivite ca dimensiune ( depinde cat de mari sau micute doriti sa va iasa ) si se aseaza in tava la distanta de 2 cm. Mai lasati la crescut inca 15-20 min si dati la cuptorul incalzit in prealabil pentru inca 25 min.Daca doriti sa o faceti cu faina neagra trebuie sa aveti in vedere ca nu va creste asa mult insa isi va pastra din pufosenie. De asemeni daca doriti puteti presara deasupra seminte sau in varianta de dulce se poate inlocui apa cu lapte si inainte de a le introduce in cuptor unse cu putin ou batut.
De data aceasta nu am pus ou pe deasupra pentru ca este post

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu