2performant

sâmbătă, 28 martie 2015

Salata calda de legume coapte cu prosciuto


Ingrediente

2 ardei capia
1 zucchini
2 tije tulpina de telina (apio)
10 ciuperci champion mici
2 rosii mari (sau un pumn de rosii cherry)
felii de prosciuto crudo (dupa gust)
masline (dupa gust)
ulei de masline
otet balsamic
sare
piper

Mod de preparare

  • 1. Se spala bine legumele intru-un jet de apa.Se incinge bine o tigaie de tip grill si se stropeste cu putin ulei de masline.
  • 2. Curatati ardeiul de samburi.Taiati dovleceii fasii pe lung iar ciupercile pe jumatate.Daca ati optat pentru rosii mari,taiati-le in 6.Incepeti sa coaceti pe rand legumele in tigaie,cu exceptia rosiilor.Tijele de tulpina de telina trebuie tinute mai mult,deoarece este necesar sa se inmoaie
  • 3. Dupa ce s-au copt toate legumele(eu le prefer usor al dente),puneti si rosiile la sfarsit,dar aveti gija sa nu le tineti mai mult de un minut,pentru ca se vor inmuia prea tare.
  • 4. Se toaca toate legumele coapte(cu exceptia rosiilor) in fasii subtiri, de maxim 2 cm,si alternandu-le,se aseaza intr-un platou.Se adauga deasupra feliile de rosii coapte,feliile de prosciuto si masline dupa gust.
  • 5. Se asezoneaza cu sare si piper,se stropeste cu putin ulei de masline si otet balsamic.Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu