2performant

miercuri, 25 martie 2015

Rulada de carne tocata


Rulada de carne tocata












Ingrediente:
750 gr carne tocata de porc
2 3 ardei copti
1 ceapa mare
1/2 conserva de ciuperci
3 4 catei de usturoi
2 cartofi
2 felii de paine (franzela)
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
1 ou crud
2 3 oua fierte
carnaciori
sare
piper
Preparare:
Etapa 1: Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele.
Painea o punem pentru 2-3 minute la inmuiat intr-un castron cu apa calda, dupa care o stoarcem si o zdrobim peste carnea tocata.
Adaugam si cartofii, scursi bine de apa, peste carnea tocata si amestecam bine toata compozitia.
Etapa 2: Compozitia obtinuta o intindem pe o hartie de copt si o uniformizam. Pe mijlocul acesteia asezam carnaciorii, pe care ii imbracam in ardei copti. De o parte si de alta adaugam ciupercile si ouale fierte taiate in jumatate sau pe sfert.
Etapa 3: Incepem sa rulam usor cu ajutorul hartiei de copt. Dupa ce am rulat jumatate, dezlipim usor hartia si rulam si cealata parte, apasand usor dupa ce s-au suprapus marginile ruladei.
Etapa 4: Asezam rulada, cu tot cu hartia de copt intr-o tava de cozonac, dupa care taiem surplusul de hartie de copt de pe margini. O ungem cu ulei si o dam la cuptor, la foc mic, pentru proximativ 75 minute.
Etapa 5: Dupa ce s-a copt si rumenit scoatem rulada din tava de cozonac si o punem intr-o tava mai intinsa, cu partea ce s-a rumenit in jos. O ungem cu ulei si o mai lasam 10 minute la cuptor, tot la foc mic.
Etapa 6: Rulada de carne tocata o putem servi calda, langa o garnitura, sau rece, ca aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu