2performant

sâmbătă, 28 martie 2015

Focaccia cu cascaval si ceapa


Ingrediente

- 250 ml apa calduta
– 15 gr. drojdie proaspata
– 2 lingurite miere sau zahar
– 400 gr faina de calitate superioara
– 1 lingurita sare,
– ierburi de Provence
– 5-6 linguri ulei de masline,
– 4 linguri ulei ptr prajit ceapa
– 100 gr cascaval clasic
– 1 buc ceapa alba sau 3-4 buc. ceapa verde

Mod de preparare

  • 1. Intr-un bol amestecam apa calda, mierea, drojdia. Lasam cam 10 minute pana incepe sa faca spuma.Adaugam sarea, faina si amestecam aluatul cu o lingura sau spatula.Si incepem sa framantam aluatul cu mainile, cu cat mai mult cu atat mai bine.
  • 2. Pe parcurs mai adaugam cate putin 2 linguri de ulei de masline in aluat – trebuie sa ne iasa un aluat uniform si moale. Eu il framant putin, las vreo 10 minute la odihnit si dupa asta il mai framant cu ulei.
  • 3. Dupa ce am framantat aluatul bine, il acoperim cu prosop si il lasam la crescut 30 minute. In acest timp calim ceapa in putin ulei si taiem cubulete cascavalul.
  • 4. Dupa ce a crescut aluatul, adaugam peste el ceapa calita si 80g de cascaval(20g lasam pentru a pune deasupra pe foccacia). Framantam bine aluatul ca sa incorporeze tot cascavalul si ceapa. Lasam 10 minute sa se odihneasca, ca sa-l putem lucra mai usor cand il punem in tava.
  • 5. Intindem aluatul cu mainile intr-o tava – a mea este dreptunghiulara. Sigur merge si intr-o tava de cuptor simpla, de la aragaz sau una rotunda. Cu degetele apasam si facem adancituri in aluat, ungem cu putin ulei de masline si presaram ierburile de Provence(verdeturi italiene – contin oregano, maghiran, etc). Presaram si cele 20g de cascaval lasate la o parte mai sus.
  • 6. Si optional putem sa mai punem niste masline taiate deasupra sau rosii uscate in ulei de masline.
  • 7. Punem la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru aproximativ 20-25 minute, pana se rumeneste frumos.
  • 8. Lasam un pic sa se racoreasca.O servim calda(rece este la fel de buna) cu orice ne place – supa, salata, pate, etc. – sau simpla ca o pizza mai pufoasa. Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu