2performant

joi, 26 martie 2015

Somon cu sos de iaurt



INGREDIENTE
    2 medalioane somon
    1 lamâie
    150 g iaurt natur
    1/2 lingura ulei de masline
    1/2 lingurita mustar Dijon
    1/2 capa?âna usturoi
    sare
    piper
MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos de iaurt:
Condimentam somonul cu sare si piper. Se stropeste cu zeama de la 1/2 lamâie. Se aseaza pe plita sau gratarul încins câte 2-3 minute pe fiecare parte. Când este gata se scoate pe un platou.  
Se curapa usturoiul si se zdrobeste cu ajutorul unui mojar. Se adauga si un praf de sare pentru a se zdrobi mai usor. Adaugam mustarul, uleiul de masline, zeama de la o 1/2 lamâie si iaurtul. Amestecam pâna la omogenizare. Condimentam cu sare si piper. În sos se mai poate adauga si o felie de lamâie taiata fin cu tot cu coaja. – daca nu va place gustul amarui al cojii de lamâie aceasta se poate înlatura. Se orneaza farfuria cu bucasi de lamâie si felii de castravete murat. Mie întotdeauna somonul mi se pare foarte gresos (în sensul bun al cuvântului) si de aceea adaug multe acrituri pe lânga. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu