2performant

marți, 24 martie 2015

Pizza cu blat de malai sau taraneasca


20150316_111539
Ingrediente:
1/4 kg malai
400 g faina
350 ml apa
30 g drojdie
2-3 linguri ulei de masline
putin zahar
1 legatura ceapa verde
200 g masline taiate feliute
1 pachet(300 g) branza de vaci
100-200 g rosii
2 oua
busuioc uscat
sare
piper
Mod preparare:
Inmoi drojdia cu putina apa,o amesteci apoi cu putina faina si lasi la dospit cateva minute.Amesteci apoi restul de faina,cu malaiul,cu restul de apa calduta,in care ai dizolvat sarea,zaharul,uleiul si framanti pana obtii un aluat lipicios.Lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.Intinzi aluatul intr-o tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina.Bati ouale,pui sarea,piperul,amesteci cu branza de vaci,ceapa verde tocata marunt si maslinele.Torni compozitia aceasta deasupra blatului.Asezi din loc in loc feliute de rosii,presari busuiocul si lasi la crescut.Dupa aceea introduci in cuptorul incins,la foc potrivit si coci aluatul pana devine auriu.Consumi pizza calda sau rece si poti servi si un vin,de preferinta alb.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu