INGREDIENTE
- 1 litru lapte
- 2 glbenusuri
- 200 g faina
- 30 g unt
- 150 g ricotta
- 100 g spanac
- sare
- piper
- 100 g cascaval
- 100 ml smantana
MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu ricotta si spanac:
Pregatim clatitele: galbenusurile le amestecam cu faina, adaugam laptele si amestecam pana obtinem aluat de clatite.
Luam o tigaie (15 cm diametrul), o ungem cu unt si cu polonicul facem clatite.
Intre timp curatam spanacul si-l fierbem la abur.
Umplutura
Amestecam ricotta cu spanacul taiat marunt. Adaugam sare si piper.
Umplem clatitele cu aceasta umplutura. Impaturim clatitele in patru si le asezam intr-o forma dreptunghiulara. Continuam pana terminam clatitele.
Sosul
Smantana o amestecam cu cascavalul taiat marunt. Turnam peste clatitele noastre si bagam la cuptor la 180° cam 20 minute, pana se rumenesc.
Se servesc calde.
Luam o tigaie (15 cm diametrul), o ungem cu unt si cu polonicul facem clatite.
Intre timp curatam spanacul si-l fierbem la abur.
Umplutura
Amestecam ricotta cu spanacul taiat marunt. Adaugam sare si piper.
Umplem clatitele cu aceasta umplutura. Impaturim clatitele in patru si le asezam intr-o forma dreptunghiulara. Continuam pana terminam clatitele.
Sosul
Smantana o amestecam cu cascavalul taiat marunt. Turnam peste clatitele noastre si bagam la cuptor la 180° cam 20 minute, pana se rumenesc.
Se servesc calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu