2performant

marți, 24 martie 2015

Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • Pentru topping:
  • 250 gr mozzarella
  • 50 gr sos rosii
  • 100 gr prosciutto crudo
  • 50 gr rucola
  • 50 gr parmezan
  • busuioc,oregano

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan:

Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
Aplatizam bila de aluat si apoi o intindem cu degetele pana ii dam forma sferica. Intepam cu furculita pe toata suprafata, mai putin marginile.
Sosul de rosii il asezonam cu oregano si busuioc si il intindem pe toata suprafata aluatului.
Asezam feliile de mozzarella peste sosul de rosii si dam la cuptor pa ase topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul.
Asezam deasupra feliile de prosciutto crudo. Pentru un aspect mai apetisant patru felii le-am rulat dandu-le forma unor trandafirasi.
Asezam apoi rucola deasupra.
Radem aschii de parmezan peste rucola apoi stropim cu ulei de masline extravirgin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu