2performant

marți, 24 martie 2015

Placinta


20150316_112335
Ingrediente:
250 g foi de placinta din comert
500 g urzici
100 g unt sau margarina
150 g cascaval rasa sau branza de oi faramitata
2 oua
Mod preparare:
Alegi urzicile,le speli si le pui la fiert in apa clocotita cu sare(10 g la litru)
Cand sunt gata,le scoti,le strecori si le toci.Apoi adaugi putin unt(margarina) topit,amestecand incontinuu si 50 g de cascaval ras sau branza de oi faramitata.Intre timp,fierbi cele 2 oua,iar cand acestea sunt gata,le treci sub un jet de apa rece,le decojesti si le tai rondele.Separat,ungi cu unt(margarina) o tava.Foile de placinta,asezate pe masa de lucru,le stropesti pe rand cu untul(margarina) topit,dupa care le asezi una peste alta.Pe jumatate din lungimea foilor,intinzi piureul de urzici.Acoperi cu rondele de ou.Jumatatea neacoperita de foi o indoi deasupra.Asezi placinta in tava,presari cascaval si o dai la cuptor,pentru circa 40 de minute.O servesti calda
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu