2performant

vineri, 20 martie 2015

Covrigei cu branza si cascaval


 656x440_covrigei-cu-branza-si-cascaval-364908
Ingrediente:
500 g faina
1 lingurita sare
1 plic drojdie uscata
1 ou
1 galbenus de ou
200 g unt/margarina
200 g branza framantata sau branza de burduf
2 lingura smantana
100 ml lapte
1 lingurita zahar
1 ou batut
chimen/mac/susan
cascaval ras
MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu branza si cascaval:
Intr-un vas se amesteca faina cu sarea si drojdia uscata. Se adauga untul/margarina, branza framantata . Se amesteca pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga smantana, oul, galbenusul si laptele caldut in care am dizolvat o lingurita de zahar.
Se framanta aluatul si se lasa la dospit timp de o ora. Se intinde apoi o foaie de aproximativ 7 mm, se decupeaza cu formele de covrigei, se ung covrigeii cu ou batut, se presara chimen si cascaval din belsug. Se pun covrigeii in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit pana devin aurii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu