2performant
duminică, 5 aprilie 2015
Cornuri de cartofi
Ingrediente 8 cornuri :
300 de grame de cartofi
80 de grame de făină 00
Sare 1 linguriță
20 g parmezan
50 de grame de sunca
50 de grame de brânză dupa gust
Ulei de semințe pentru prajit
Cum sa faci cornuri de cartofi
Se fierb cartofii timp de 30 minute
Se curata cartofii , Se zdorbesc cartofi și se colectează piureul intr-un castron .
Adăugați sarea , parmezan și făină , și formati un aluat moale , dar nu lipicios
Intindeti" aluatul pe suprafata presarata cu faina intr-un cerc și împărțiți-l în felii cu
un cuțit .
La centrul de fiecare felie pune o bucată de brânză și un pic de șuncă
Rulati fiecare felie pe rand, dându-i forma un croissant .
Pune cartofii cornuri pe o foaie de copt acoperit cu hartie de copt si se coace în cuptorul
preîncălzit la 200 ° C timp de aproximativ 15 minute .
Prăjiti alternativ, cornurile în ulei fierbinte , să le rumenim și se scurge pe un prosop de
hârtie .
Serviti cornurile calde.
Pofta buna!
Clatite de sfecla
Ingrediente pentru 6 clătite:
1 sfeclă
60 de grame de făină
1 ou
180 ml de lapte
15 g unt
merge în sus
200 gr de branza de capra
25 de grame de migdale
busuioc
Cum sa faci clătite de sfecla
Se toarnă făina într-un castron mare și să face o gaura in mijloc. Treptat se adaugă "oul,
laptele și untul topit, amestecand pana cand amestecul este neted.
Faceti sfecla piure și adăugați la amestec, se amestecă și se lasa în
frigider timp de 30 de
Se toarnă cu un polonic amestecul in tigaie in care ati dizolvat un buton de unt, ca sa se
răspândească
Coaceți pentru 2 minute, până când bulele apar la margini. Intoarce-l ușor cu o spatulă sa
se fiarba pe celalata parte parte pentru minut.
Se transferă pe o farfurie și face același lucru cu restul de ingrediente până când avem 6
clătite.
Frecati brânza de capră cu sare până devine cremoasa.
Pune o clatita pe suprafața de lucru și raspanditi peste un pic de branza ".
Adaugă migdale feliate și frunze de busuioc.
Rulati-l ușor, dar strâns și se repetă cu restul de ingrediente până la 6 role.
Elimina capetele și se taie fiecare rulou in 6 felii de 2 cm. Serviti
Pofta buna!
Briose sarate de albușuri de ou
Ingrediente pentru o matriță de 24 cm:
200 de grame de făină 0
300 de grame de făină 00
120 ml de lapte
130 de grame de albușuri de ou (circa 4)
90 ml Ulei de măsline extravirgin
10 g de sare
12 grame de drojdie
150 de grame de branza fontina
100 de grame de sunca
50 de grame de salam
20 g parmezan
piper
Cum sare brioșe de albușuri de ou
Puneti intr-un castron făină, faceti o gaură în centru și puneti drojdia dizolvata in lapte
Începeti să framantati,apoi adaugati albusurile
Când au fost absorbite de amestecare se adaugă ulei și sare
Frământați până când veți avea un aluat neted.
Apoi se acoperă vasul cu un prosop si lasa creasca timp de 2 ore
Intindeti aluatul acum pe o suprafata presarata cu faina si formati un dreptunghi
Acoperiți aluatul cu salam,,sunca, brânză si parmezan
Rulati încât să formeze un cârnat
Apoi, puneti Briochele de albușuri de ou într-o matriță inel bine unse si lasa creasca timp
de 2 ore
Acoperiți suprafața de rustic cu un pic de ulei si se coace la 180 de grade timp de 30 minute
Doar lăsați-l să se răcească, apoi servi Briosa sarata
Locația:
București, România
Friptură de miel picior cu sos de busuioc cu menta si pesto
Ingrediente
2 kg carne de miel picior cu piele
ierburi proaspete de gradina, pentru a servi (opțional)
lamaie felii, pentru a servi (opțional)
Pentru pesto
1 catel de usturoi, tocat aproximativ
frunze de busuioc
frunze de menta
25g Nuci
25g parmezan ras
125ml Ulei de măsline virgin suplimentar
suc de lamaie ½
Metodă
În primul rând, facem sosul pesto.
Puneți toate ingredientele (cu excepția sucului lamaie si ulei de masline ) si un praf de
sare în blender sau robot de bucatarie. Pasati până este foarte fin tocat. În timp ce
robotul este pornit, turnati ulei de măsline pentru a face o pasta. Turnati pesto intr-un
castron mic și se amestecă cu sucul de lamaie.
Incingeti cuptorul la 200 ° C / 180 ° C ventilator / gaz 6. Puneti piciorul miel marcat
într-o tavă mare de prăjire și puneti jumătate de pesto pe carne sub piele si peste piele,
apăsându-l între toate partile. Pune restul de pesto în frigider, acoperit cu folie de
plastic, și scoateți chiar înainte de servire.
Puneti friptura de miel la cuptor timp de 1 oră 45 de minute. Verificați în timpul
gătirii că sa nu se usuce- în cazul în care baza de prăjire începe să arate uscat,
răspânditi un pic mai mult pesto peste partea de sus a mielului.
Scoateți mielul din tava, se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească timp de 30-40
minute înainte de servire se pun felii de lamaie si ierburi proaspete de gradina, daca doresti.
Puneti la masa si se serviti cu pesto rămas.
Pofta buna
Etichete:
busuioc,
friptura de miel,
ierburi proaspete,
lamaie,
menta,
nuci,
parmezan,
retete cu carne de miel,
retete de pasti,
sos pesto
Locația:
București, România
Piept de Pui la cuptor cu pesto
4 jumatati piept de pui dezosate si fara piele
1/2 cana busuioc frigorific pesto
2 -3 rosii prune , feliate ( optional )
1/2 ceasca branza mozzarella , tocata
Direc?ii
Incalziti cuptorul la 400 grade F.
Acoperiti o tava cu foaie de copt.
Puneti carnea de pui si pesto intr-un bol mediu ; amestecati pentru a acoperi .
Puneti carnea de pui in tava pe foaie de copt .
Coaceti timp de 20-25 de minute sau pâna când puiul nu mai este roz în centru .
Scoateti din cuptor ; puneti peste piept de pui rosii si branza.
Coaceti timp de înca 3-5 minute sau pâna când brânza este topita .
Pofta buna!
miercuri, 1 aprilie 2015
Tarta cu ceapa si cascaval
Ingrediente:
500g faina
20g drojdie
1 lingurita zahar
250ml lapte caldut
2 linguri ulei
sare , piper
1kg ceapa
100g unt + 2 linguri ulei
200g cascaval ras mare
Mod de preparare:
Intr-un bol cernem faina si punem putina sare. Dizolvam drojdia cu putin lapte cald si zaharul. Turnam drojdia peste faina si impreuna cu laptele caldut framantam aluatul.
La sfarsit adaugam 2 linguri de ulei si framantam cat se incorporeaza acesta in aluat. Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet si lasam la crescut timp de 30 de minute.
Ceapa se curate si se spala dupa care se rade pe o razatoare mare. Aceasta se va cali in unt si putin ulei vreo 3 minute. Se sareaza si pipereaza apoi se lasa la racorit.
Se incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
Aluatul se intinde subtire intr-o tava mare. Deasupra se intinde ceapa calita si se da tava la cuptor pentru cca 25 de minute. Dupa primele 10 minute se adauga cascavalul ras.
Tarta cu ceapa este gata atunci cand e rumenita frumos.
Tarta cu ceapa se taie in fasii inguste si se serveste calduta dar merge si rece. Este o gustare delicioasa plina de aroma si culoare. Eu parca as adauga si putin chili.
Pofta buna!
Mancare de mazare cu cartofi
Ingrediente:
400 g mazare congelata
1 ceapa
1 morcov
2 cartofi
ulei
bulion
sare
marar
Mod preparare:
Taiati cartofii cuburi maricele si ii puneti la prajit in ulei pana se inmoaie un pic.
Intre timp tocati ceapa si morcovul si puneti peste cartofi,se lasa sa se caleasca si ele putin.
Se pune apa cat sa acopere cartofii,se adauga delikat daca folositi si se lasa sa fiarba pana da apa in clocot apoi se adauga mazarea.
Se lasa la foc mic pana se fierbe mazarea si legumele.
Cand acestea sunt fierte se potriveste de sare si se adauga bulion si se mai lasa sa fiarba 5 minute apoi oprim focul si adaugam maraul tocat,amestecam putin si punem capacul.
Lasam cateva minute sa isi ia aroma de marar si servim.
Daca doriti sa faceti cu carne puneti pieptul sau carnea de porc la calit impreuna cu ceapa si morcovul.
Pofta buna
Abonați-vă la:
Postări (Atom)