2performant

duminică, 17 mai 2015

Reteta de martipan facut la foc 1


 martipan

Martipanul de casa poate fi facut pe foc, din zahar si migdale. Iata o reteta simpla, cu doar cateva ingrediente.


Ingrediente pentru martipan
 

  • 2 cani de zahar granulat
  • 1/8 lingura miere
  • 4 cani migdale macinate
  • 2 albusuri de ou
  • zahar pudra
     

Cum se prepara martipanul
 

Pune intr-o tigaie zaharul si 2/3 cana de apa. Amesteca usor, pana cand zaharul se dizolva. Adauga apoi mierea si da focul mai mare. Adu sosul la nivelul de fierbere, acopera si lasa-l sa fiarba 3 minute. Scoate capacul si lasa sosul sa fiarba la 130 de grade. Apoi pune tigaia intr-un vas cu apa rece , astfel incat nivelul apei sa fie mai jos decat marginea tigaii (bain-marie). Amesteca in compozitia de zahar pana cand aceasta devine groasa si are un aspect cremos.
Adauga apoi migdalele si albusurile de ou. Pune inapoi cratita pe aragaz, la foc mic si amesteca in ea 1-2 minute, pana cand compozitia se intareste.
Reclama se inchide in secunde
×
Imprastie niste zahar pudra pe un fund de lemn sau pe o hartie de copt . Apoi toarna compozita din tigaie. Asteapta sa se raceasca suficient de mult incat sa poata fi manevrata cu mana. Pudreaza-ti mainile cu zahar pudra si framanta sosul de martipan pana cand detine neted si elastic.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu