Martipanul de casa poate fi facut pe foc, din zahar si migdale. Iata o reteta simpla, cu doar cateva ingrediente.
Ingrediente pentru martipan
- 2 cani de zahar granulat
- 1/8 lingura miere
- 4 cani migdale macinate
- 2 albusuri de ou
-
zahar pudra
Cum se prepara martipanul
Pune intr-o tigaie zaharul si 2/3 cana de apa. Amesteca usor, pana cand
zaharul se dizolva. Adauga apoi mierea si da focul mai mare. Adu sosul
la nivelul de fierbere, acopera si lasa-l sa fiarba 3 minute. Scoate
capacul si lasa sosul sa fiarba la 130 de grade. Apoi pune tigaia
intr-un vas cu apa rece
, astfel incat nivelul apei sa fie mai jos decat marginea tigaii
(bain-marie). Amesteca in compozitia de zahar pana cand aceasta devine
groasa si are un aspect cremos.Adauga apoi migdalele si albusurile de ou. Pune inapoi cratita pe aragaz, la foc mic si amesteca in ea 1-2 minute, pana cand compozitia se intareste.
Reclama se inchide in secunde
×
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu