Ingrediente
- 1 Rata nu este foarte mare
- Bacon (tensionat) 100 gr
- 1 catel de usturoi
- Semințe de fenicul 2 linguri
- Ulei de masline extra virgin 4 linguri
- Sare
- Piper negru
Pregătire
Curățați rața interior și în afara, lipsindu-l de varful picioarelor, capetele aripilor și gâtului, frigeti rata pentru a
elimina parul si se adauga sare înăuntru.
Introduceti în rață Bacon tocat , frecati
pielea cu sare si piper apoi presara
subțire, pe deasupra cu semințe de fenicul și usturoi,
Puneti acum rață într-o cratiță, unde veți vărsat trei linguri de ulei de masline, si se presara pe deasupra cu restul de ulei.
Gatiti timp de cincisprezece minute la foc mare.
Când rața este bine rumenita, se transferă pe o tava de copt căptușita cu hârtie pergament si se presara cu mai mult ulei.
Coaceti rața la 180 ° C timp de o oră sau peste timpul de gatit, astfel încât sa fie aurita uniform.
Când fierte, scoateți rață din cuptor, se taie în bucăți mici și se strecoara sosul printr-o strecuratoare.
Pune totul in cratita, se încălzește un pic mai mult la cuptor si se serveste imediat rață în bucăți, stropite cu sosul.
Pune totul in cratita, se încălzește un pic mai mult la cuptor si se serveste imediat rață în bucăți, stropite cu sosul.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu