2performant

sâmbătă, 16 mai 2015

Frigarui de porc cu ardei si bacon

 Kebab de porc cu ardei si bacon

Ingrediente

  • File de porc 600 gr
  • Piper 1
  • Bacon 2 felii
  • Suc de lămâie - 1
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 4 linguri
  • Sare dupa gust

Pregătire

Tăiați mușchiul de porc în felii, apoi in cubulete. Adunati cuburile de carne intr-un bol sau o tigaie și se umezește cu suc de lamaie, ulei, sare, piper si o crenguta de rozmarin proaspat (optional).
Se amestecă bine cu mâinile, astfel încât sa intre aroma  in carne, se acoperă cu folie de plastic și marinati timp de câteva ore.
În timp ce se marineaza carne, puneți betele de frigarui la macerat în apă rece, astfel nu se vor arde în timpul gătitului.
Se spală ardeii și se taie în cuburi de mărime medie.
Taiatu cubulete si  baconul și, de asemenea, puneti pe foc un grătar din fontă.
 Luati carnea macerata și ambalati frigaruile, alternativ piper, carne luata din marinată și slănina. Continuati să alternati ingredientele in aceasta ordine până când ați pregătit toate frigaruile.
Gătiti pe gratar cald și serviti frigaruile de porc cu bacon si piper cat sunt fierbinti.
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu