2performant
miercuri, 1 aprilie 2015
Tarta cu ceapa si cascaval
Ingrediente:
500g faina
20g drojdie
1 lingurita zahar
250ml lapte caldut
2 linguri ulei
sare , piper
1kg ceapa
100g unt + 2 linguri ulei
200g cascaval ras mare
Mod de preparare:
Intr-un bol cernem faina si punem putina sare. Dizolvam drojdia cu putin lapte cald si zaharul. Turnam drojdia peste faina si impreuna cu laptele caldut framantam aluatul.
La sfarsit adaugam 2 linguri de ulei si framantam cat se incorporeaza acesta in aluat. Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet si lasam la crescut timp de 30 de minute.
Ceapa se curate si se spala dupa care se rade pe o razatoare mare. Aceasta se va cali in unt si putin ulei vreo 3 minute. Se sareaza si pipereaza apoi se lasa la racorit.
Se incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
Aluatul se intinde subtire intr-o tava mare. Deasupra se intinde ceapa calita si se da tava la cuptor pentru cca 25 de minute. Dupa primele 10 minute se adauga cascavalul ras.
Tarta cu ceapa este gata atunci cand e rumenita frumos.
Tarta cu ceapa se taie in fasii inguste si se serveste calduta dar merge si rece. Este o gustare delicioasa plina de aroma si culoare. Eu parca as adauga si putin chili.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu