Ingrediente
- Carne de vită 800 gr
- ½ pahar de vin rosu
- Morcovi 1
- Ceapa 1
- 1 crenguta de rozmarin
- Cuișoare
- Ulei de masline extra virgin (EVO) 5 linguri
- Decojite rosii 500g
- Cartofi 600g
- Sare
Pregătire
Se taie carnea în cuburi și se pune, pentru o noapte întreagă, într-o
marinată cu vin roșu, morcov, ceapa tocata, rozmarin și cuișoare.
După ce at ținut peste noapte, se scurge si se pune deoparte sosul.
Pune uleiul la pe foc într-un vas de lut, se adaugă carnea de vită.
Pune uleiul la pe foc într-un vas de lut, se adaugă carnea de vită.
În cazul în care carnea a rumenita se adauga marinata
filtrata, nu se fierbere la foc mare, se acopera si se continua gătitul
scăzand flacara pana cand carnea a retras sosul.
Adauga rosiile trecute printr-o sită și apoi să pune iar cratita la fiert pana când sosul sa ingrosat, se adaugă apă fierbinte pentru a
acoperi carnea.
Adauga sare si piper si se continua fierberea timp de cel puțin două
ore, amestecand ocazional și mai puneti apa fierbinte, dacă este necesar mai
mult.
Adauga cu o jumătate de oră înainte de sfârșitul de gătit cartofi și se fierbe până când sunt moi.
Adauga cu o jumătate de oră înainte de sfârșitul de gătit cartofi și se fierbe până când sunt moi.
Pofta bunA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu