Ingrediente
- Fasole roșie proaspătă - 400 gr
- 1 ceapa rosie
- 2 frunze de salvie
- Ulei de masline extra virgin (EVO) 5 linguri
- Ceapa alba 1
- Catel de usturoi 2
- Untură 100 gr
- Morcovi 1
- 1 coaste telina
- Pasta de tomate 3 linguri
- Făină 300g
- 1 ou
- Sare
- Piper negru
Pregătire
Gatiti fasolea în apă la care adăugați frunzele de salvie și ceapă roșie grosolan tocat; se adaugă sare numai după preparare..
Între timp, tocati marunt ceapa alba , usturoiul, baconul, morcovul si telina. Puneti amestecul într-un vas termorezistent cu ulei de masline si se adauga
pasta de tomate dizolvată într-un pahar de apă caldă și se fierbe timp
de 15 minute, se adaugă sare. Pasati sosul si se adauga la supa de fasole, care va aduce la fierbere.
Pregăti bilute, amestecati faina cu ou bătut facand aluatul cu vârful degetelor.
Gatiti firimiturile care se formeaza in amestec de fasole supa.
Serviti cu o lingura de ulei si un praf de piper.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu