2performant

duminică, 5 aprilie 2015

Friptură de miel picior cu sos de busuioc cu menta si pesto


Roast leg of lamb with basil & mint pesto


Ingrediente

    2 kg carne de miel picior cu piele
    ierburi proaspete de gradina, pentru a servi (opțional)
    lamaie felii, pentru a servi (opțional)

Pentru pesto

    1 catel de usturoi, tocat aproximativ
    frunze de busuioc
    frunze de menta
    25g Nuci
    25g parmezan ras
    125ml Ulei de măsline virgin suplimentar
    suc de lamaie ½


Metodă

    În primul rând, facem sosul pesto.
Puneți toate ingredientele (cu excepția sucului lamaie si ulei de masline ) si un praf de
sare în blender sau robot de bucatarie. Pasati până este foarte fin tocat. În timp ce
robotul este pornit, turnati ulei de măsline pentru a face o pasta. Turnati pesto intr-un
castron mic și se amestecă cu sucul de lamaie.
    Incingeti cuptorul la 200 ° C / 180 ° C ventilator / gaz 6. Puneti piciorul miel marcat
într-o tavă mare de prăjire și puneti jumătate de pesto pe carne sub piele si peste piele,
apăsându-l între toate partile. Pune restul de pesto în frigider, acoperit cu folie de
plastic, și scoateți chiar înainte de servire.
    Puneti friptura de miel la cuptor timp de 1 oră 45 de minute. Verificați în timpul
 gătirii că sa nu se usuce- în cazul în care baza de prăjire începe să arate uscat,
răspânditi un pic mai mult pesto peste partea de sus a mielului.
    Scoateți mielul din tava, se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească timp de 30-40
minute înainte de servire se pun felii de lamaie si ierburi proaspete de gradina, daca doresti.
Puneti la masa si se serviti cu pesto rămas.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu