Ingrediente
- Carne de porc mușchi 8 felii
- Cartofi - 1
- Mazăre boabe - 200 gr
- Piper 1
- 2 frunze de busuioc
- 100ml vin alb
- Ulei de masline extra virgin (EVO) 4 linguri
- Sare dupa gust
- Piper negru dupa gust
Pregătire
Curățați cartofii,ii spalti si ardeii si se taie cubulete destul de mici.
Se încălzește o rundă generoasă de ulei intr-o tigaie si se adauga
legumele preparate înainte, mazărea și două frunze de busuioc.
Caliti legume până când sunt moi si se potriveste de sare.
Când legumele au lansat tot lichidul lor de vegetație și acest lucru va fi complet evaporat, se toarnă vinul alb.
Continuați gătitul legumelor pe foc iute.
Puneti peste feliile de muschiulet de porc pe o parte, cu sare si piper
pe ambele părți,si cu o ploaie marunta de ulei de măsline doar pe o parte
(această parte va fi prima care va intra în contact cu gratarul).
Se încălzește foarte bine, eventual, o fontă cenușie sau gratar, și când va fi
aproape fierbinte,se aseaza muschiuletul de porc sepune pe partea cu ulei de
masline.
Ungeti, de asemenea, partea cu fața în sus, cu un pic de ulei.
Atunci când carnea este bine facuta la gratar pe o parte, porniți si gatiti pe cealalta parte.
Serviti muschiuletul de porc la gratar adaugand piper negru proaspat macinat si se serveste cu legumele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu