2performant

miercuri, 25 martie 2015

Rulada de cascaval


Imagini pentru rulada de cascaval

Ingrediente Rulada de cascaval

450 gr cascaval,
100 gr muschi de porc feliat,
1 ardei gogosar in otet.

Mod de preparare Rulada de cascaval

  1. Cascavalul se taie cubulete si se pune  intr-un vas la bain-marie, pana se topeste complet.
  2. Se amesteca usor dupa fiecare topire , pana obtinem o compozitie omogena.
  3. Pe un blat intindem 1 bucata dreptunghiulara de  folie aluminiu iar deasupra 1 folie alimentara ( dimensiune 20×30).
  4. Se toarna cascavalul  pe folie iar cu o lingura intindem sub forma dreptunghiulara si 5-6 mm grosime.
  5. Pe toata suprafata adaugam un strat de muschi feliat subtire iar la margine un rand de fasii de gogosar.
  6. Rulam strans doar cu folia alimentara, apoi rulam rulada obtinuta cu folia de aluminiu.
  7. Se strange bine la capete ,  se pune la rece pentru 5-6 ore apoi se portioneaza in felii potrivite .

Pui grecesc

Pui grecesc
Ingrediente:
500 gr piept de pui
o linguriță rasă de ghimbir
6 căței de usturoi zdrobiți
zeama de la o lămâie
3 linguri de ulei de măsline
De aromat
1 linguriță de cimbru
două prafuri de piper
Cheia succesului pentru puiul grecesc este ora petrecută de pieptul fraged în frigider, în compania sosului frumos aromat. Acesta se face foarte simplu: amesteci într-un castron mare o linguriță de ghimbir ras, (mult) usturoi zdrobit, zeama de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul și piperul.
Tai pieptul de pui în bucăți pe care le scufunzi în sos. După aceea, acoperi castronul și-l bagi un ceas în frigider (dacă te lasă foamea, poți să-l ții și mai mult la rece).
Odată așteptarea încheiată, perpelești puiul pe tigaia grătar bine încinsă, întorcându-l des, ca să se facă uniform fără să se usuce. Când e rumen, îi potrivești un sos de usturoi (câțiva căței zdrobiți și frecați cu ulei de măsline și puțină apă) și o salată de castraveți cu iaurt și – daaaaa – usturoi.
Poftă Buna!

Conopida pane


656x440_conopida-pane-355427
INGREDIENTE
1 capatana conopida
3 oua
8 linguri faina alba
sare
piper
MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane:
Clatim conopida ;
Intr-o oala cu apa si sare punem conopida si dam la fiert cca 30 de minute ;
Cand a fiert , scurgem de apa ; O desfacem in buchetele nici prea mari nici prea mici ; Condimentam cu sare si piper ;
Spargem 3 oua , le batem cu furculita ;
Intr-o farfurie adaugam faina ;
Punem o tigaie cu ulei la incins ;
Trecem fiecare bucata de conopida prin faina , ou , apoi in uleiul bine incins la prajit ; Prajim bine pe toate partile si scoatem pe un servetel de hartie la scurs !

Pate de ciuperci


Ingrediente Pate de ciuperci

300 gr ciuperci proaspete, 
2 cepe, piper sare,
 2  felii franzela,
 4 linguri ulei.

Mod de preparare Pate de ciuperci

  1. Ciupercile spalate , le taiem in 2, 4 parti si se pun la fiert pentru 15-20 min. Dupa fierbere se pun la scurs intr-o sita.
  2. Feliile de paine se pun la inmuiat in apa apoi se storc.
  3. Ceapa se marunteste si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile, sare si piper, pana capata o culoare usor aurie.
  4. Se lasa sa se racesca complet apoi cu un mixerr vertical se mixeaza impreuna cu franzela pana obtinem un pate omogen. Pate-ul se potriveste de sare si piper.
  5. Se introduce la rece pentru 1 ora apoi se poate servi.

Musaca cu piure de cartofi


20150310_185758
Ingrediente
pt piure:
5-6 cartofi mari
putin unt
lapte
sare dupa gust
pt compozitia din carne:
2-3 cepe potrivite
600-700 g de carne tocata de porc
2-3 linguri de bulion
2 oua
1-2 linguri de smantana
sare,piper dupa gust
ulei
Mod preparare
Piure:
Curatati cartofii de coaja si ii puneti intr-o cratita la fiert pana ii vedeti ca s-au facut foarte moi
Luati cratita de pe foc si cu un tel bateti cartofii pana se fac pasta,sau daca va e mai usor folositi mixerul,adaugati untul amestecati apoi adaugati laptele,sarea si amestecati bine.
Compozitia de carne:
Tocati ceapa marunt si o puneti la calit in putin ulei pana devine sticloasa,adugati carnea in tigaie si lasati pana devine alba,ma mestecam cate putin carnea cu ceapa,apoi adaugati bulionul,amestecati si mai lasati cateva minute sa fiarba impreuna,lasati sa se raceasca apoi adugati ouale si smantana.
Mod de asamblare:
Luati o tava de yena sau ce tava aveti si puneti jumatate din piure in ea,apoi adugati peste piure compozitia din carne,puneti si restul de piure,batei 2 oua si puneti deasupra.Taiati rosii felii si ornati musacaua,eu acum nu am avut rosii asa ca am facut cerculete din bulion.
Poza este facuta inainte da a fi bagata in cuptort.

Gratar din piept de pui cu cartofi aurii si legume mexicane

20150314_221109

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai mare
  • 1 kg de cartofi
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de ulei
  • legume mexicane congelate
  • 1 conserva de rosii decojite
  • sare si piper
  • oregano
Pentru pieptul de pui: Pieptul de pui il spalam cu apa rece apoi il stergem cu un servetel. Il taiem in felii nu foarte subtiri, il batem putin cu batatorul de snitele, il condimentam cu sare si piper si il frecam cu putin ulei. Incingem o tigaie-grill in care adaugam bucatile de piept si le prajim pe ambele parti.
Pentru cartofii aurii: Pentru cartofii aurii avem nevoie de 1 kg de cartofi taiati cubulete si fierti in apa cu sare 7-8 minute (cronometram cele 7-8 minute dupa ce apa de in clocot). Dupa ce au fiert scurgem toata cantitatea de apa iar peste cartofi presaram o lingura de faina astfel incat sa o repartizam uniform pe toti cartofii.
Incingem uleiul in friteuza la 170 C sau punem ulei intr-o cratita pe foc mediu, adaugam cartofii si ii frigem pana cand devin aurii (3-4 minute). Se scot si se lasa sa se raceasca pe prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru cartofi prajiti.
Pentru sote-ul de legume mexican: Intr-o cantitate mica de apa sarata care da in clocot adaugam 400g de legume mexicane congelate. Le fierbem, le scurgem si le punem intr-o cratita in care adaugam jumatate din continutul unei conserve de rosii.
Condimentam cu sare, piper si 2 lingurite de oregano apoi incalzim sote-ul pe foc mediu. Pe o farfurie aranjam sote-ul mexican, cartofii si gratarul din piept de pui.

Tocanita de vara cu aripioare de pui:

tocanita de vara
Ingrediente:
8 aripioare de pui
1 kg ceapa
2 morcovi medii
2 ardei grasi rosii(capia)
2 ardei grasi galbeni
1/2 kg rosii
1 lingura bulion
sare
piper
patrunjel
marar
Mod de preparare
Tocanita de vara cu aripioare de pui este o reteta delicioasa cu carne pe care o puteti pregati foarte usor.Se curata
toate legumele si se spala. Se toaca ceapa julien, ardei si rosiile cubulete, morcovii se rad.
Se spala aripioarele si se curata.
Toate legumele se pun la calit in ulei, se adauga si aripioarele cand ceapa incepe sa scada. Se adauga sare,piper dupa
gust si se lasa la fiert la foc mediu.
Dupa 30 minute se adauga bulionul si se micsoreaza focul.
Cand tocanita este aproape gata, se spala si se toaca patrunjelul si mararul si se adauga.
Se mai potriveste de sare dupa gust, ardei dandu-i mai multa dulceata.