2performant

marți, 31 martie 2015

Icre de fasole



Ingrediente:

500 g fasole uscata
4-5 linguri de mustar
2 cepe
sare

Fierbeti fasolea pana se zdrobeste,o scurgeti de apa,apoi o dati prin masina de tocat,puneti si un pic din apa in care a fiert fasolea
Amestecati cu mustarul.
Adaugati ceapa tocata marunt si potriviti de sare.
Sunt simple si delicioase.
Daca vrei sa faceti mai multa sau mai putina,mariti sau micsorati cantitatea de mustar si ceapa.
Pofta buna!

Ciuperci cu branza si smantana

 Ciuperci cu brânză şi smântână
Ingrediente:
  • un kg ciuperci champignon
  • 250 g brânză de vaci sărata
  • patru-cinci linguri de smântână
  • 70 g unt
  • frunze de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ciupercile se spală, se scot codiţele şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă potrivită se adaugă untul. După ce s-a încins se adaugă ciupercile cu lamelele in sus. Cozile tocate se pun pe lângă pălarii şi se dau la foc potrivit într-un vas acoperit. Odată înmuiate, ciupercile se umplu cu brânză şi se nivelează cu o lingură. Se lasă din nou la foc mic pâna se topeşte brânza. Se adaugă condimentele. Se lasă până se înmoaie totul şi se pune şi smântâna cât să acopere cozile tocate. Se lasă să dea într-un clocot şi se iau de pe foc. Se presară frunzele de pătrunjel.
Se servesc calde.

Ciorba de legume

  
  Ingrediente:
  • două rădăcini păstârnac
  • trei morcovi
  • două cepe
  • o legătură de ceapă verde
  • trei cartofi
  • o jumătate de kg spanac
  • 250 g iaurt
  • un ou
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • mărar
  • ţelină
  • trei l apă

Mod de preparare:

Curăţăm legumele, le dăm prin răzătoare, le călim în unt şi adăugăm apă până se pătrund.
Între timp, ceapa o tocatăm mărunt şi spanacul îl tocăm fideluţă, le adăugăm peste zarzavat împreună cu un ou şi le amestecăm bine.
Dupa 10 minute adăugăm apa fierbinte, sarea, piperul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. După ce cartofii s-au fiert, dregem ciorba cu iaurt. O ridicăm de pe foc şi presărăm mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt.
Ciorba se serveşte caldă.
Pofta bună!

Spaghete cu carne

 

Ingrediente: 
 200 g spaghete 
 o ceapă mică
o lingură rasă de pătrunjel tocat
2 linguri rase de ulei de măsline
100g carne de vita tocata
200g roșii decojite din conserva sau bulion
sare
piper.

Mod de preparare: 

Se introduc pastele în apa cu sare (100g la un litru de apa) după ce aceasta a dat în clocot. După timpul indicat de fierbere înscris pe ambalaj se scurg de apa.
Legumele se toaca mărunt şi se călesc în ulei fierbinte. Carnea se prăjește în uleiul ce conține legumele. Se prepara sosul (din roșii şi condiment) se fierbe şi se adaugă peste legume şi carne. Compoziția omogena obţinută se toarnă peste paste, se condimentează cu mirodenii şi se ornează cu pătrunjel tocat.

Chiftele de cartofi

 
Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
Mod preparare:

Cartofii ii curatati,ii taiati cuburi si ii fierbeti apoi ii dati prin masina de tocat.
Adaugati restul ingredientelor  si amestecati bine.
Introduceti compozitia la frigider pentru cateva minute sa se inchege bine.
Din comopzitie formati bilute si le prajiti in ulei incins.
Daca nu aveti prea mult timp puteti sa dati cartofii prin razatoare.
Pofta buna!

Chiftele de zarzavat

 
Ingrediente
  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1 praz
  • 2 oua
  • 2 linguri de branza rasa
  • 3 linguri grasime
  • sare
  • piper
Se fierbe tot zarzavatul, se scurge bine de apa si se trece prin masina de tocat carne. Se adauga doua oua, 2 linguri faina, 1-2 linguri de cascaval ras, sare si piper. Se fac chiftelele rotunde sau ovale se dau prin faina si se prajesc in grasime fierbinte.
Pofta buna!

luni, 30 martie 2015

Ardei gras cu sos de roșii


Ingrediente: 
1 kg ardei, 
1,5 kg roșii, 
3 cepe mari, 
ulei, 
sare, 
făină

Mod de preparare: Ardeii se prăjesc în ulei. După ce s-au răcit, se curăță de pieliță. Roșiile se dau prin răzătoare. Se pun la fiert până scad. Cepele tăiate se prăjesc în ulei; înainte ca acestea să fie rumenite se adaugă o lingură de făină. Se mai lasă puțin și se toarnă sosul de roșii și ardeii. Se țin pe foc aproximativ 15 minute.