2performant

duminică, 10 mai 2015

Salata de pui rece


Salata de pui rece

Ingrediente:
  • Friptură de pui - 1
  • Castraveți 1
  • Mere 1
  • Portocale 1
  • Rucola proaspata 250 gr
  • Porumb galben dulce 160 gr
  • Suc de portocale - ½
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 4 linguri
  • Sare dupa gust

Pregătire

Ia bucatile de pui fript deja fiert, tăiati carnea prin îndepărtarea pielii și oaselor, se taie în bucăți mici și se pune deoparte.
Acum, ia un bol și puneti castravetele curățat și tăiat în felii, măr cu coaja, se taie în cuburi și portocala felii .
Adauga carnea de pui si porumbul peste legume proaspăt preparate și se amestecă bine.
Puneti in salata ulei de măsline extravirgin, suc de la o jumătate de portocală și un praf de sare și se amestecă.
Ia vasele care vor servi ca o parte din salata și poziționati felii de portocale și un pic "de rucola proaspeta, apoi se umple cu salata de pui.
Pofta buna.

Tortilla de cartofi

 Tortilla de cartofi

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 5 oua
  • Ceapa 1
  • Ulei  1 l
  • Sare dupa gust

Pregătire

Ia o tigaie, se umple cu ulei  și se incinge.
Între timp, ia cartofii, se curata, se taie în jumătate și felie subțire.
Acum puneti cartofii în ulei fierbinte și lăsați la prajit pana se rumeneste.
Acum taiati felii fine ceapa și adăugați la cartofii.
Prăjești totul până când vedeti că au devenit aurii cartofii.
Scoateti cartofi și ceapa de ulei și  transferati într-o strecurătoare pentru a pierde excesul de ulei.
Bateti ouale intr-un castron cu un praf de sare, se adauga în cartofi și se amestecă bine.
Ia tigaia cu un ulei vegetal putin, puneti pe foc si se adauga amestecul de ou și cartofi.
Se amestecă rapid cu o lingura de lemn, astfel încât să nu ia culoarea imediat ouăle.
Acoperiti tigaie, astfel încât să nu ramana liber la suprafață; gatiti pentru 4-5 minute.
Când vezi că  amestecand in tortilla pot fi ușor eliminate din tigaie, rotiți-l ajutati cu un vas sau cu capacul de la tigaie.
Găti cealaltă parte tortilla pentru câteva minute.
Se transferă tortilla de cartofi intr-un vas, se lasa sa se odihnească timp de câteva minute și se servește tăiat în felii.
Pofta buna! 

sâmbătă, 9 mai 2015

Cartofi ca la fast food

 Fries stil fast food

Ingrediente

  • Cartofi 800 gr
  • Zahăr 2 lingurițe
  • Sirop de porumb 1 lingurita
  • Ulei de arahide 1 l
  • Sare dupa gust

Facilitate

  • Tigaie

Pregătire

Se taie cartofii în jumătate lungime, felii și se taie feliile în bastoane.
Se transferă cartofii în apă cu gheață și se lasă timp de 5 minute.
Între timp, să ia un castron și se umple cu apa fierbinte, zahar și sirop de porumb.
Se ia cartofii și se transfera in apa fierbinte, unde vei pleca timp de 10 minute.
După acest timp, scurgeti cartofii și se usucă bine cu prosoape de hartie. Ia o tava de copt acoperite cu hartie de copt, cartofi ii puneti într-un singur strat și ii plasati în congelator, timp de 20-30 de minute.
Dupa acest timp scoateti cartofii din congelator , incingeti in tigaie ulei vegetal . Atunci când uleiul este fierbinte începeti să prajiti chips-uri și atunci când iau o culoare aurie, puteți sa ii scoateti și ii transferati pe prosoape de hartie.
Sărati chipsuri și va servi ca o garnitura.
Pofta buna! 

Pui prajit ca la fast food

 Stil de pui prajit fast food

Ingrediente

  • Pulpe de pui - 8
  • Faina
  • Praf de usturoi 2 lingurite
  • 1 lingurita chimen
  • Patru condimente 2 lingurite
  • Praf de ceapa 2 lingurite
  •  ouă
  • Pesmet 2 linguri
  • Ulei de arahide 1 l
  • Sare dupa gust
  • Piper negru dupa gust

Pregătire

Se toarnă făina într-un castron și se condimentează cu 2 lingurite praf de usturoi, 1 lingurita chimen pudra, 2 lingurite de amestec de condimente, 2 lingurite uscate fulgi de ceapa, cateva pelicule de sare și piper proaspăt măcinat; se amestecă pentru a combina ingredientele.
Bateti ouale intr-un alt vas cu o furculiță.
Acum continua cu prepararea pulpelor: le treci  prin făină și apoi ou, apoi le aranjati pe o tava de copt acoperită cu hârtie pergament.
Pune tava in congelator pentru aproximativ 20 de minute,
Ia înapoi puiul și se procedează pentru a face un al doilea breading: repeta trecerea carnii de pui în făină, apoi în ou și în cele din urmă în pesmet.
Se încălzește o multime de ulei intr-o tigaie sau în friteuză, apoi puneti bucatile de pui la prajit pana sunt fierte si devin auriu maro.
Luati puiul din ulei si se lasa sa se scurga bine, apoi pune-le pe hartie absorbanta si se serveste fierbinte.
Pofta buna! 

joi, 7 mai 2015

Ciorba de fasole

 Supa sciorna

Ingrediente

  • Fasole roșie proaspătă  - 400 gr
  • 1 ceapa rosie
  • 2 frunze de salvie
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 5 linguri
  • Ceapa alba 1
  • Catel de usturoi 2
  • Untură 100 gr
  • Morcovi 1
  • 1 coaste telina
  • Pasta de tomate 3 linguri
  • Făină 300g
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper negru

Pregătire

Gatiti fasolea în apă la care adăugați frunzele de salvie și ceapă roșie grosolan tocat; se adaugă sare numai după preparare..
Între timp, tocati marunt ceapa alba , usturoiul, baconul, morcovul si telina. Puneti amestecul într-un vas termorezistent cu ulei de masline si se adauga pasta de tomate dizolvată într-un pahar de apă caldă și se fierbe timp de 15 minute, se adaugă sare. Pasati sosul si se adauga la supa de fasole, care va aduce la fierbere.
Pregăti bilute, amestecati faina cu ou bătut facand  aluatul cu vârful degetelor.
Gatiti firimiturile care se formeaza in amestec de fasole supa.
  Serviti cu o lingura de ulei si un praf de piper.
Pofta buna! 

Carne de vita cu sos

  Tegamata de Pitigliano

Ingrediente

  • Carne de vită 800 gr
  • ½ pahar de vin rosu
  • Morcovi 1
  • Ceapa 1
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Cuișoare
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 5 linguri
  • Decojite rosii 500g
  • Cartofi 600g
  • Sare

Pregătire

Se taie carnea în cuburi și se pune, pentru o noapte întreagă, într-o marinată cu vin roșu, morcov, ceapa tocata, rozmarin și cuișoare.
După ce at ținut  peste noapte, se scurge si se pune deoparte sosul.
Pune uleiul la pe foc într-un vas de lut, se adaugă carnea de vită.
În cazul în care carnea a rumenita se adauga marinata filtrata, nu se fierbere la foc mare, se acopera si se continua gătitul scăzand flacara pana cand carnea a retras sosul.
Adauga rosiile trecute printr-o sită și apoi să pune iar cratita la fiert pana când sosul sa ingrosat, se adaugă apă fierbinte pentru a acoperi carnea.
Adauga sare si piper si se continua fierberea timp de cel puțin două ore, amestecand ocazional și mai puneti apa fierbinte, dacă este necesar mai mult.
Adauga cu o jumătate de oră înainte de sfârșitul de gătit cartofi și se fierbe până când sunt moi.
Pofta bunA!


Rață cu semințe de fenicul

 Rață cu semințe de fenicul

Ingrediente

  • 1 Rata nu este foarte mare 
  • Bacon (tensionat) 100 gr
  • 1 catel de usturoi
  • Semințe de fenicul 2 linguri
  • Ulei de masline extra virgin  4 linguri
  • Sare
  • Piper negru

Pregătire

Curățați rața interior și în afara, lipsindu-l de varful picioarelor, capetele aripilor și gâtului, frigeti rata pentru a elimina parul si se adauga sare înăuntru.
Introduceti în rață Bacon tocat , frecati pielea cu sare si piper apoi presara subțire, pe deasupra cu semințe de fenicul și usturoi, 
Puneti acum rață într-o cratiță, unde veți vărsat trei linguri de ulei de masline, si se presara pe deasupra cu restul de ulei.
Gatiti timp de cincisprezece minute la foc mare.
Când rața este bine rumenita, se transferă pe o tava de copt căptușita cu hârtie pergament si se presara cu mai mult ulei.
Coaceti rața la 180 ° C timp de o oră sau  peste timpul de gatit, astfel încât sa fie aurita uniform.
Când fierte, scoateți rață din cuptor, se taie în bucăți mici și se strecoara sosul printr-o strecuratoare.
Pune totul in cratita, se încălzește un pic mai mult la cuptor si se serveste imediat rață în bucăți, stropite cu sosul.
Pofta buna