2performant

sâmbătă, 9 mai 2015

Pui prajit ca la fast food

 Stil de pui prajit fast food

Ingrediente

  • Pulpe de pui - 8
  • Faina
  • Praf de usturoi 2 lingurite
  • 1 lingurita chimen
  • Patru condimente 2 lingurite
  • Praf de ceapa 2 lingurite
  •  ouă
  • Pesmet 2 linguri
  • Ulei de arahide 1 l
  • Sare dupa gust
  • Piper negru dupa gust

Pregătire

Se toarnă făina într-un castron și se condimentează cu 2 lingurite praf de usturoi, 1 lingurita chimen pudra, 2 lingurite de amestec de condimente, 2 lingurite uscate fulgi de ceapa, cateva pelicule de sare și piper proaspăt măcinat; se amestecă pentru a combina ingredientele.
Bateti ouale intr-un alt vas cu o furculiță.
Acum continua cu prepararea pulpelor: le treci  prin făină și apoi ou, apoi le aranjati pe o tava de copt acoperită cu hârtie pergament.
Pune tava in congelator pentru aproximativ 20 de minute,
Ia înapoi puiul și se procedează pentru a face un al doilea breading: repeta trecerea carnii de pui în făină, apoi în ou și în cele din urmă în pesmet.
Se încălzește o multime de ulei intr-o tigaie sau în friteuză, apoi puneti bucatile de pui la prajit pana sunt fierte si devin auriu maro.
Luati puiul din ulei si se lasa sa se scurga bine, apoi pune-le pe hartie absorbanta si se serveste fierbinte.
Pofta buna! 

joi, 7 mai 2015

Ciorba de fasole

 Supa sciorna

Ingrediente

  • Fasole roșie proaspătă  - 400 gr
  • 1 ceapa rosie
  • 2 frunze de salvie
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 5 linguri
  • Ceapa alba 1
  • Catel de usturoi 2
  • Untură 100 gr
  • Morcovi 1
  • 1 coaste telina
  • Pasta de tomate 3 linguri
  • Făină 300g
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper negru

Pregătire

Gatiti fasolea în apă la care adăugați frunzele de salvie și ceapă roșie grosolan tocat; se adaugă sare numai după preparare..
Între timp, tocati marunt ceapa alba , usturoiul, baconul, morcovul si telina. Puneti amestecul într-un vas termorezistent cu ulei de masline si se adauga pasta de tomate dizolvată într-un pahar de apă caldă și se fierbe timp de 15 minute, se adaugă sare. Pasati sosul si se adauga la supa de fasole, care va aduce la fierbere.
Pregăti bilute, amestecati faina cu ou bătut facand  aluatul cu vârful degetelor.
Gatiti firimiturile care se formeaza in amestec de fasole supa.
  Serviti cu o lingura de ulei si un praf de piper.
Pofta buna! 

Carne de vita cu sos

  Tegamata de Pitigliano

Ingrediente

  • Carne de vită 800 gr
  • ½ pahar de vin rosu
  • Morcovi 1
  • Ceapa 1
  • 1 crenguta de rozmarin
  • Cuișoare
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 5 linguri
  • Decojite rosii 500g
  • Cartofi 600g
  • Sare

Pregătire

Se taie carnea în cuburi și se pune, pentru o noapte întreagă, într-o marinată cu vin roșu, morcov, ceapa tocata, rozmarin și cuișoare.
După ce at ținut  peste noapte, se scurge si se pune deoparte sosul.
Pune uleiul la pe foc într-un vas de lut, se adaugă carnea de vită.
În cazul în care carnea a rumenita se adauga marinata filtrata, nu se fierbere la foc mare, se acopera si se continua gătitul scăzand flacara pana cand carnea a retras sosul.
Adauga rosiile trecute printr-o sită și apoi să pune iar cratita la fiert pana când sosul sa ingrosat, se adaugă apă fierbinte pentru a acoperi carnea.
Adauga sare si piper si se continua fierberea timp de cel puțin două ore, amestecand ocazional și mai puneti apa fierbinte, dacă este necesar mai mult.
Adauga cu o jumătate de oră înainte de sfârșitul de gătit cartofi și se fierbe până când sunt moi.
Pofta bunA!


Rață cu semințe de fenicul

 Rață cu semințe de fenicul

Ingrediente

  • 1 Rata nu este foarte mare 
  • Bacon (tensionat) 100 gr
  • 1 catel de usturoi
  • Semințe de fenicul 2 linguri
  • Ulei de masline extra virgin  4 linguri
  • Sare
  • Piper negru

Pregătire

Curățați rața interior și în afara, lipsindu-l de varful picioarelor, capetele aripilor și gâtului, frigeti rata pentru a elimina parul si se adauga sare înăuntru.
Introduceti în rață Bacon tocat , frecati pielea cu sare si piper apoi presara subțire, pe deasupra cu semințe de fenicul și usturoi, 
Puneti acum rață într-o cratiță, unde veți vărsat trei linguri de ulei de masline, si se presara pe deasupra cu restul de ulei.
Gatiti timp de cincisprezece minute la foc mare.
Când rața este bine rumenita, se transferă pe o tava de copt căptușita cu hârtie pergament si se presara cu mai mult ulei.
Coaceti rața la 180 ° C timp de o oră sau  peste timpul de gatit, astfel încât sa fie aurita uniform.
Când fierte, scoateți rață din cuptor, se taie în bucăți mici și se strecoara sosul printr-o strecuratoare.
Pune totul in cratita, se încălzește un pic mai mult la cuptor si se serveste imediat rață în bucăți, stropite cu sosul.
Pofta buna 

duminică, 3 mai 2015

Rulouri de vinete cu parmezan


 Rulada de vinete Parmigiana

Ingrediente

    2 Vinete alungite
    400g Decojite rosii
    200 gr Mozzarella
    1 crenguta Oregano
    4 linguri Ulei de masline extra virgin (EVO)
    50 gr Parmezan
    2 Catei de usturoi
    Sare dupa gust


Mod preparare:
Se încălzește foarte bine, eventual, un fier grilă.
Taiati vinetele in felii suficient de subtiri,pe lungimea lor  puneți-le pe gratar.
Incalziti uleiul de măsline extra virgin într-o tigaie și se adaugă doui catei de usturoi zdrobit.
Atunci când uleiul începe să sfârâie, se adauga rosiile, se condimentează cu sare și se fierbe până când sosul a scazut.
Scoateți usturoiul din tigaie si se amesteca sosul pentru al face mai bun; 

Asezonati cu oregano.
Aranjați feliile de vinete la grătar pe suprafața de lucru, se adauga sare, se condimentează cu un pic de ulei, se întinde pe ea puțina mozzarella tocata si rulati.
Transferați ruladele de vinete pe o tava de copt căptușita cu hârtie de copt usor grasa, se adauga ulei și sare, de asemenea, pe suprafața rulourilor.
Se presara rulorurile  cu parmezan ras.
Se coace rolele la 180 ° C (cu gratar pornit) pentru aproximativ 10 minute sau până când sunt rumenite.
Serviti rulourile pe un pat de sos de rosii, prin adăugarea de oregano și sare.

Pofta buna!

Fasole verde înăbușită


 Fasole verde înăbușită

Ingrediente

  • Fasole verde 800 gr
  • Decojite rosii 500g
  • 1 catel de usturoi
  • Chili picant opțional - 1
  • 1 buchet de patrunjel
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 4 linguri
  • Sare dupa gust

Pregătire

Se taie usturoiul și pătrunjelul.
Se încălzește uleiul într-un fund de o tigaie.
Se adauga ierburi tocate și ardei rosu, dacă doriți.
Când sosul sa dezlănțuit toată aroma, se adauga rosiile.
Adăugați sare și se fierbe sosul.
Intr-o oala se pune apa cu sare pentru gătit fasolea, apoi se fierbe fasolea timp de aproximativ 15 minute sau pana este fiarta.
Scurgeti fasolea fiarta si le puneti la tigaie cu sos.
Serviti fasolea fierbinte ca o garnitura cu carne.
Pofta buna! 

Rulada de omleta umpluta cu sunca si branza


 IMG_0842_Fotor
Ingrediente pentru o rolă pentru patru persoane
10 oua
6 linguri de parmezan ras
1 varf de cutit de nucsoara
sare
piper
400 de grame de ierburi (am ales agretti)
ulei de măsline extra virgin
4 felii de sunca
8 felii branza
 
Mod preparare:
 
Incingeti cuptorul la 180 °
Luma o tava cu hartie de copt si un pic de ulei pe hârtie pergament
În timp ce cuptorul se incalzeste se calesc ierburile intr-o tigaie cu putin ulei. Când sunt gata se storc, pentru a evita surplusul de lichid la gatit.
Batem ouăle adaugam sare și piper, se adauga ierburi, parmezan și nucșoară și se amesteca bine.
Se pune in tava și se coace timp de 15 minute.
Odată ce omleta este gata se scoate din cuptor.
Lasam să se răcească.
Peste omleta punem  4 felii de sunca si branza felii. Ajutând cu hartie de copt rulam omleta peste ea însăși.
Lasam câteva minute și apoi se coace din nou la 180 ° timp de 5 minute.
Servim fierbinte.