Ingrediente
- Pulpe de pui - 8
- Faina
- Praf de usturoi 2 lingurite
- 1 lingurita chimen
- Patru condimente 2 lingurite
- Praf de ceapa 2 lingurite
- ouă
- Pesmet 2 linguri
- Ulei de arahide 1 l
- Sare dupa gust
- Piper negru dupa gust
Pregătire
Se toarnă făina într-un castron și se condimentează cu 2 lingurite praf
de usturoi, 1 lingurita chimen pudra, 2 lingurite de amestec de
condimente, 2 lingurite uscate fulgi de ceapa, cateva pelicule de sare
și piper proaspăt măcinat; se amestecă pentru a combina ingredientele.
Bateti ouale intr-un alt vas cu o furculiță.
Acum continua cu prepararea pulpelor: le treci prin făină și
apoi ou, apoi le aranjati pe o tava de copt acoperită cu hârtie
pergament.
Pune tava in congelator pentru aproximativ 20 de minute,
Ia înapoi puiul și se procedează pentru a face un al doilea breading:
repeta trecerea carnii de pui în făină, apoi în ou și în cele din urmă în pesmet.
Se încălzește o multime de ulei intr-o tigaie sau în
friteuză, apoi puneti bucatile de pui la prajit pana sunt fierte si devin auriu maro.
Luati puiul din ulei si se lasa sa se scurga bine, apoi pune-le pe hartie absorbanta si se serveste fierbinte.
Pofta buna!