2performant

vineri, 17 aprilie 2015

Sandvisuri



Ingrediente pentru 30 tigelle:
500 de grame de făină 00
120 ml de apă
120 ml de lapte
20 g de drojdie
30 de grame de untură
10 g de sare

Umplutura:
sunca
rosii
salata
ce aveti prin casa si va place

Mod preparare:


Se toarnă făina într-un bol se face o gaură în centru și se pune drojdia dizolvată în apă și
lapte
Începe să se amestece apoi se adauga untura și sarea
Frământați până când se obține un aluat neted, neted, moale dar elastic.
Atunci acoperiti aluatul cu un prosop și lăsați sa creasca aproximativ 2 ore.
Odată dublat în volum, se ia aluatul, se ruleaza pe o suprafață presarata cu faina pentru a
obține o foaie de aproximativ o jumătate de cm.
Taiati cercuri de un diametru de aproximativ 8-10 cm.
Transferati tigelle pe o suprafață presarata cu faina sau pe tava de copt și se lasa sa
creasca pentru încă o jumătate de oră
Incalziti o tigaie si gatiti pentru un timp câteva tigelle pe ambele părți, la foc mediu.
Atunci când sunt umflat și s au aurit, se scoate din tigaie, se taie în jumătate și se umple.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu