2performant

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Vinete gratinare

 Vinete gratinare

Ingrediente

  • Vinetele  - 8
  • Decojite roșii 500g
  • Catel de usturoi dupa gust
  • Uscate oregano 1 vârf de cuțit
  •  Busuioc frunze 2
  • Mozzarella 1
  • Otet (vin alb) ½ cesti
  • Ulei de masline extra virgin (EVO) 4 linguri

Pregătire

Pune o oală plină cu apă pe aragaz și se aduce la fierbere.
Între timp, se spală vinetele,se taie tulpina și se taie în jumătate pe lungime.
Odată ce apa fierbe, se adaugă sare, o jumătate de pahar de oțet de vin alb, cateva boabe de piper și vinetele și se fierbe timp de câteva minute.
Între timp, să ia o tigaie, se pune ulei la incins și se adaugă un catel de usturoi  întreg, cateva frunze de busuioc, roșii decojite un pic "strivite și un vârf de cuțit de sare și oregano daca doresti.
Gatiti pentru aproximativ 10-15 minute.
Scurgeți vinete și lăsați-l să se răcească.
Când este fiert sosul se potriveste cu sare si se pune deoparte.
Aranjați vinete pe o tava de copt acoperită cu hârtie pergament și unele diagonale incizii în pulpa având grijă să nu taie pielea.
În acest moment condimentati vinetele  cu sos de roșii , frunzele de busuioc și ulei de măsline;Se coace la 180 ° C timp de 5 minute.
Scoateti din cuptor vinetele și adăugați peste ele mozzarella, tocata, o rundă de ulei și puneti din nou la cuptor, până când brânza este complet topita.
Serviti vinetele gratinate fierbinti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu