2performant
marți, 7 aprilie 2015
Bruschetta de pui
Ingrediente
1 piept de pui, dezosat si fara piele taiat în bucati de servire si
1 ou mare, batut usor
1/2 ceasca pesmet
3 linguri de ulei vegetal
3 linguri ulei de masline
2 lingurite de otet balsamic
2 linguri busuioc proaspat, tocat
1/8 lingurita praf de usturoi
1/8 lingurita sare ceapa
1 rosii mari, tocate
sare, dupa gust
piper, dupa gust
mozzarella, tocat pentru topping
Preparare:
Într-un bol mediu, amestecati împreuna uleiul de masline si otet balsamic. Se amesteca
în busuioc, praf de usturoi, sarea,ceapa si rosiile. Se condimenteaza cu piper dupa gust. Se
lasa sa stea timp de cel putin 15 minute, amestecand ocazional.
Între timp, se încalzeste uleiul vegetal la foc mediu. Condimentati pieptul de pui cu
sare si piper. Scufundati puiul în ou, se scutura excesul si apoi apasati în amestec de
pesmet pentru a acoperi.
Incalziti uleiul vegetal la foc mediu intr-o tigaie mare. Puneti carnea de pui în tigaie
si se fierbe timp de 5 pâna la 7 minute pe fiecare parte, pâna când puiul nu mai este roz
in centru si are o culoare maro auriu. Reduceti focul la mic.
Turnati bruschetta peste pui. Top cu mozzarella. Acoperiti puiul doar suficient de lung
pentru ca brânza sa se topeasca.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu