Prajitura Fanta


 

Retete Culinare - Prajitura cu suc Fanta

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc Fanta:

    Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca .

    Pentru crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit aduagma esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava .

    Pentru glazura : facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.

    Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.

 

Mini amandine


10904911_364988133671969_864670609_n

Ingrediente mini amandine:

Blat:
– 6 oua
– 150 g. zahar
– 30 ml. apa
– 30 ml. ulei
– 20 g. cacao
– 8 linguri faina
– 1 lingurita praf de copt (optional)

Sirop:
– 400 ml. apa
– 100 g. zahar
– 2 plicuri cappuccino de ciocolata/caramel
– 1 sticluta esenta de rom

Crema:
– 3 galbenusuri
– 100 g. zahar pudra
– 300 g. unt
– 3 linguri cacao

Mod de preparare:
Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat :P), cu un praf de sare
si de preferinta intr-un bol de
sticla, perfect curat si uscat. Adaugati zaharul, apa si galbenusurile frecate cu ulei si
amestecati totul cu o spatula/lingura (nu cu mixerul), de jos in sus, usor, pana se
incorporeaza albusurile.
Dupa ce incorporati albusurile, adaugati cate putin din faina amestecata cu cacao, in
prealabil cernute, si praful de copt, daca vreti sa fiti siguri ca blatul creste indeajuns
(desi daca albusurile sint batute bine, nu exista aceasta problema). Amestecati usor intreaga
compozitie.
Turnati aluatul intr-o tava de aprox. 34 cm lungime/ 23 cm. latime, tapetata cu hartie de
copt apoi o bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade; ultimele 5 minute ridicati
temperatura cuptorului pana la 180 de grade. Blatul se lasa la racit si apoi se taie in 2.

Se pregateste siropul: se pun toate ingredientele pentru sirop intr-o craticioara la fiert si
din momentul in care incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute. Se adauga esenta de rom si
se lasa la racit.

Crema: se amesteca untul (la temperatura camerei) cu zahar pudra. Se mixeaza pana se dizolva
zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, rand pe rand, si cacaua; mixam pana obtinem o crema
spumoasa.
Daca nu va place ideea de galbenusuri crude in crema, nu le adaugati! Crema iese minunat si
fara ele.

Asamblare: se aseaza pe un platou prima jumatate de blat. Se insiropeaza bine cu siropul
rezultat apoi se adauga trei sferturi din crema. Se aseaza cealalta jumatate de blat
deasupra cremei si se insiropeaza din nou.
Se glazureaza cu crema ramasa, din care punem in prealabil 4, 5 linguri deoparte pentru
aveline 😛
Prajitura se tine la frigider, pentru minim 3 ore sau cel mai indicat -peste noapte.
Se taie apoi in patrate si se orneaza cu ciocolata topita.

PRAJITURA CONDIMENTATA


PRAJITRA CONDIMENTATA

Foto cu Spicy Semolina Cake
  • 1/2 lingurita de șofran
  • 2 linguri de lapte fierbinte
  • 450 ml lapte
  • 150g zahăr
  • 90g unt
  • 150g faina de grau
  • 1/4 linguriță cardamom, măcinat
  • 80g de fistic maruntit
  • 30g stafide
Mod preparare:

Ungeți ușor o forma de tort, apoi adăugați o stropire de fistic și dați-o deoparte.

Într-o cratiță, aduceți laptele și zahărul la fiert și amestecați până când zahărul s-a topit. Se adaugă laptele de șofran și se amestecă ușor.

Într-o altă tigaie, topiți untul, apoi adăugați faina și amestecați bine cu o lingură de lemn. Gatiti la foc mic, amestecand continuu pana se rumenesc. Se adaugă cardamomul măcinat, apoi se adaugă amestecul de lapte cald și șofran.

Amestecați puternic până se îndepărtează de părțile laterale ale tigaiei. Se scoate de pe foc și se adaugă stafidele și fisticul rămase. Apoi se toarnă în forma de tort. Acoperiți și lăsați să se așeze într-un loc cald aproximativ 10-15 minute.

Serviți cu un pic de cremă calda sau iaurt.

Pofta buna!

Salata orientala


Ingrediente:

1. cartofi (1 kg sau chiar mai putin)
2. oua (2 – 3 oua)
3. ceapa normala sau ceapa verde
4. castraveti murati sau conopida murata
5. ulei dupa gust
6. putina zeama de lamaie dupa gust
7. sare si piper

Mod de preparare:

Pasul 1: Pune la fiert cartofii cu tot cu coaja si scoate-i cand sunt moi si poti baga furculita in ei
Pasul 2: Ouale trebuie sa fie fierte pana se fac tari
Pasul 3: Taie ceapa si muraturile
Pasul 4: Cand ai toate ingredientele fierte si taiate, le pui intr-un bol si adaugi putina lamaie, putin ulei si sare si piper dupa gust.

Pofta buna!

Ciorba de burta


Ingrediente

  1. 1 kg de burta
  2. 1 kg de oase vitel
  3. 2-3 morcovi
  4. 1 ceapa
  5. telina
  6. 5-6 catei de usturoi
  7. 400 ml smantana
  8. otet
  9. sare,piper
  10. 2 galbenusuri
  11. ardei iute (optional

Preparare/preparazione

  1. Punem la fiert oasele intr-o oala mare , dupa circa o ora adaugam si burta, aveti grija sa o taiati fasii de circa 3 cm ca sa puteti servi mai usor.
  2. adaugati si morcovi,ceapa, telina,sarati si adaugati cateva boabe de piper  si otet,
  3. Dupa circa o ora scoateti oasele afara si lasati sa fiarba  ciorba la foc mic inca 3-4 ore.Controlati sa vedeti daca e fiarta burta
  4. Zdrobiti cateti de usturoi si adaugati putina sare ,amestecati bine adaugam si putina ciorba si punem in oala sa fiarba,stingem focul
  5. amestecam 2 galbenusuri cu smantana si putina supa racita si cand ciorba sa mai racit adaugam smantana ,amestecam .
  6. Ciorba este mai buna a doua zi si se serveste cu ardei iute verde si smantana.

Prăjitură de post cu banane şi nuci


 

Imagini pentru PRAJITURA CU BANANE SI NUCI

Ingrediente:

1 cana de zahar brun,

2 cani de apa,

2 cani de faina,

1 lingurita scortisoara

6 linguri margarina

3-4 linguri de gem,

1/2 de cana de nuci pisate,

1 praf de copt

lingurita de bicarbonat stins,

3-4 linguri de cacao,

o sticluta de rom,

sare.

Topingul:

1 cana zahar brun

100 g margarina

3 linguri de sirop

1 / 4 pahar miez de nuci prajite,tocate

4 banane copte, taiate in felii groase

 

Mod de preparare:

Mai intai se face topingul, deorece aceasta prajitura se face invers ca de obicei si prima data se aseaza topingul apoi blatul.

Se pune margarina intr-o cratita pe foc mic, se adauga zaharul si se amesteca bine.

Se toarna amestecul inr-o tava de tort rotunda. Se imprastie peste amestec, nucile, apoi bananele , apasand usor si sa acopere toata suprafata tavii(ca si in fotografie).

Blat

Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si sarea. Se bate margarina cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga si vanilia,apoi apa, alternativ, si se amesteca bine dupa fiecare adaugare. Se toarna peste banane.

Se coace aproximativ 1 ora.

Se foloseste o spatula destul de mare pentru a lua prajitura de pe tava, se lasa sa se raceasca apoi se intoarce invers si se taie bucati.

Pofta buna!

Pilaf de orez de post


Imagine similară

INGREDIENTE

1 cană de orez

2 căni apă

1 ceapă medie

1 morcov

1 roșie medie

1 felie de țelină

50 g ciuperci feliate

1 ardei gras

1 cățel de usturoi

2 linguri de ulei vegetal

½ dovlecel feliat (opțional)

Sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Taie toate legumele bucățele. Spală orezul.

În oala în care prepari pilaful călugăresc, toarnă uleiul, apoi călește ceapa, ardeiul gras și usturoiul dacă pui. După două minute, adaugă și restul de legume, apoi condimentele.

Adaugă orezul spălat peste legume și călește-l un pic, amestecând încontinuu, timp de 2-3 minute.

Toarnă apa peste toate ingredientele și lasă oala pe foc mic timp de 30-40 de minute – până ce orezul se înmoaie de tot, dar să nu devină terci.

Poftă bună.

Negresa de post


Imagine similară

Ingredient­e:

3 cani fai­na
1 cana si ­jumatate z­ahar
1 cana si ­jumatate a­pa,sare
4 linguri ­de ulei,ro­m
1 praf cop­t, zahar v­anilat
3 linguri ­cacao
100g stafi­de
100g nuca ­tocata

Glazura:

5 linguri ­zahar
1 lingura ­cacao
3 linguri ­apa
1 lingura ­margarina,­ rom

Mod preparare

  • Se amesteca toate ingredientele si se coace blatul 20-25 min la 160 grade.
  • Pentru glazura se fierb toate ingredientele si se toarna peste blatul scos de la cuptor.
  • Se taie in bucati patrate sau romburi.

Salata de iarna


Salata de iarna

 

Ingrediente:

3 cartofi

1 ceapa

1 ardei gras

1 conopida

1 telina

2 gulii

100 g masline fara samburi

un sfert de varza rosie

2 rosii

sare

piper

ulei

suc de lamaie

marar.

Mod de preparare:

Cartofii, conopida si telina se fierb si taie cuburi, se adauga varza rosie, ceapa, rosiile si ardeiul gras taiate in felii subtiri.

Se presara mararul tocat, gulia data prin razatoare si maslinele.

Se adauga sucul de lamaie, uleiul, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca totul.

Pofta buna!

Salam de biscuiti


 

250 g biscuiti populari
250 g rahat
150 g margarina
250 nuci uscate in cuptor si rasnite
3 linguri de cacao
1-2 foi de gelatina (facultativ)
4 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
1 lingura coaja de lamaie
1 lingura rom

Mod preparare:

In apa calda, in care s-a topit gelatina (daca exista), la foc mic, se topeste rahatul, taiat bucatele mici, se adauga cacaoa, nuca maruntita si se fierb impreuna, pana se obtine o pasta moale, in care se incorporeaza margarina.
Se ia de pe foc si se adauga biscuitii, sfaramati cat mai marunt si mirodenii.
– Se rastoarna pe o planseta acoperita cu zahar pudra, de grosimea 1 cm. Se ruleaza si se modeleaza prajitura de forma si grosimea unui baton de salam. Se da la rece si se serveste taiata rondele.

Prajitura Fanta


Blog de retete delicioase

Retete Culinare - Prajitura cu suc Fanta

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 100 ml ulei
  • 4 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 850 ml Fanta
  • 5 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc Fanta:

    Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 lg de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca .

    Pentru crema : mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit aduagma esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste…

Vezi articolul original 51 de cuvinte mai mult

Supa de varza


Ingrediente:

  • 2 kg de varză
  • 2 morcovi
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 rădăcină mare de ţelină
  • 2 linguri de pastă de susan
  • sare
  • boia de ardei

Instructiuni:

Varza se taie mărunt, ca pentru salată. Se dă rădăcina de ţelină prin răzătoare (pe partea cu orificiile mai mari). Se pun să fiarbă aproximativ 20 de minute în apă cu sare. în continuare, se adau¬gă morcovii daţi prin răzătoare şi se lasă la fiert încă 5 minute. Se amestecă pasta de susan (tahini) împreună cu sucul de lămâie, picurând puţin lichid din supă şi continuând să se amestece, după care se toarnă în cratiţă şi se lasă să dea încă 2-3 clocote. Supa de varză se serveşte cu puţină boia de ardei.